Teksten: Wybren de Boer, Ben van der Burg, Chretien Breukers, Max Dohle, Guus van Holland, Joop Holthausen, Marnix Koolhaas, Luuc Kooijmans, Maarten Moll, Kees Sluys, Jurryt van den Vooren e.a.

'Misschien ben ik wel in Turijn, maar dan als blokjeslegger.' Zo boos en teleurgesteld reageerde Bart Veldkamp na zijn prestatie op de tien kilometer in Salt Lake City. Bart is er in Turijn nog steeds bij, als schaatser.

De blokjeslegger van Turijn schetst de portretten van Johnny Höglin, Oscar Mathisen, Jakov Melnikov en die van andere Olympische schaatsers als Johnny Nilsson, Yvonne van Gennip, Bart Veldkamp en Johann Olav Koss. Maar ook het portret van Shani Davis vindt u in deze bijzondere bundel, geschreven door de beste sportjournalisten en schaatshistorici van ons land.

Achterin het boek is onder meer een volledig medailleoverzicht opgenomen van alle negentien gehouden Olympische Winterspelen inclusief een weergave in kleur van alle officiŽle posters. Ook zijn verzamellijsten afgedrukt met alle Nederlandse deelnemers en medailles op een rij.

Auteur(s): Max Dohle en Kees Sluys; Uitgeverij Thoth, ISBN 90 6868 3977