Je conditie verbeteren voor het schaatsen

Home / Blog / Sporten / Je conditie verbeteren voor het schaatsen

Dat schaatsen een verschrikkelijk leuke sport is, dat weten we allemaal wel. Maar wist je ook dat schaatsen zeer intensief is? Het kan in sommige gevallen best moeilijk zijn om het schaatsen onder de knie te krijgen, aangezien je wordt tegengehouden door je conditie. Om deze reden hebben wij deze blog geschreven. Hierin geven we een aantal handige conditie oefeningen waarmee jij het schaatsen langer vol kunt houden. Lees snel verder!

Waarom cardio oefeningen doen?

Eigenlijk hebben we dit al een beetje verklapt, maar er zijn meerdere redenen om cardio oefeningen te doen. In deze blog hebben we natuurlijk één reden die er bovenuit springt, namelijk het verbeteren van je conditie voor het schaatsen. Onderstaande oefeningen zijn overigens geschikt voor eenieder die zijn of haar conditie wilt verbeteren, niet enkel voor mensen die het voor het schaatsen doen. Bekijk hier onze drie favoriete cardio oefeningen.

Schaatssprongen

Het doen van schaatssprongen is een gevalletje twee vliegen in één klap. Je traint er je conditie mee én je oefent de beweging van het schaatsen. Hierdoor wordt de techniek meer vertrouwd en train je tevens de beenspieren. Al met al een top cardio oefening om te doen als je de conditie wilt verbeteren voor het schaatsen. We kunnen deze oefening dan ook zeker aanraden.

Mountain climbers

Nummer twee van de drie cardio oefeningen die we behandelen zijn mountain climbers. Je hoeft gelukkig niet echt een berg te beklimmen, maar kunt gewoon op de grond blijven staan. Mountain climbers zijn zeer goed voor de beenspieren, buikspieren en zelfs alle spieren rondom je core. Je krijgt dus een sterke romp én je conditie zal verbeteren. Een top oefening dus.

Jumping jacks

De laatste van de drie cardio oefeningen zijn jumping jacks. De oefening richt zich op de explosiviteit van je spieren, wat je bij het schaatsen zeer goed kunt gebruiken. Het meeste werk wordt wederom door de beenspieren verricht, waardoor deze waarschijnlijk al vrij snel zullen verzuren. Zorg ervoor dat je gedurende de hele oefening wel een goede techniek hanteert. Wanneer de verzuring te erg wordt, neem dan even rust en ga vervolgens weer verder.

Tip: Bekijk de website van DailyFit voor meer handige oefeningen, met uitgebreide uitleg.

Ontdek het verschil tijdens het schaatsen

Als je deze cardio oefeningen enkele weken zult volhouden, dan merk je vanzelf het verschil tijdens het schaatsen. Je conditie zal langzaamaan beter worden, waardoor het schaatsen ook beter zal zijn. Er is maar één manier om erachter te komen of het echt werkt voor jou, namelijk door het zelf uit te proberen. Veel succes.

Bekijk ook